Contact

Telefoon & E-mail

Je kunt me bereiken op plantenasielzaanstad@gmail.com of via de telefoon (graag appen) op 06-83000786

Wie is het?

Ja, wie zit er achter Plantenasiel Zaanstad? Dat ben ik, Saskia Savage, geboren in 1986. Had nooit groene vingers totdat ik ze spontaan opeens wel had. Mijn interesse was gewekt, ik had ontzettend veel planten gekocht, alle Latijnse namen geleerd. Tot diep in de nachten kennis opgedaan. Meer dan 200 planten verpot binnen twee maanden. Wortels bekijken, de verschillende wortels leren kennen. Zoveel om over te vertellen. Het is eigenlijk een hobby die ik wat ben gaan uitbreiden toen ik hoorde dat er veel planten werden weggegooid. Geef maar aan mij! Ik lap ze op! I love plants. Ik ben afgestudeerd als SPH’er en heb een twee-jarig dochtertje Ziggy. Ik krijg vaak de vraag: “Waar laat je al die planten?” Nou, ik woon in een flatje van 66m2 en het past allemaal prima! Ik máák plaats 🙂

Kamerplanten

Doordat ik op een flat woon en alleen beschikking heb over een balkon, haal ik uitsluitend kamerplanten op. Ik hoop in de toekomst een vrijwilliger te vinden die asielplanten voor de tuin aanneemt. Heb je interesse om een vrijwilliger te worden? Lees dan even verder!

Adres

Prins van Oranjestraat 58 in Wormer. Je kunt daar de planten komen ophalen of brengen. Dit is altijd in overleg met mij. Hopelijk tot ziens!

Vragen over planten

Ik krijg minstens een paar keer per week vragen over de verzorging van kamerplanten. Het is behoorlijk tijdrovend om daar antwoord op te geven. Ik ga in de toekomst in mijn blog daar meer aandacht aan besteden. Ook heb ik op de Facebookpagina eens in de paar weken een Online Planten Spreekuurtje. Post een foto van je plant en je vraag en ik probeer daar antwoord op te geven. Andere mensen mogen dat natuurlijk ook doen (ik heb niet alle kennis in pacht).

Eigen planten

Ik heb zelf een voorkeur voor Alocasia’s, Philodendrons, Epipremnums, Sanseveria’s en Monstera’s. Ik kan goed met deze planten overweg en mijn eigen collectie bestaat dan ook veelal uit deze planten. Ik neem overigens ALLE kamerplanten aan, mits ze geen beestjes hebben. Soms schuif ik snel bepaalde planten door naar andere vrijwilligers, bijvoorbeeld cactussen, omdat die persoon daar meer interesse, kennis, geduld, groene vingers en liefde voor heeft. Ik geloof echt dat dat uitmaakt.

Vrijwilliger worden?

Heb jij groene vingers? Woon je in de Zaanstreek? Heb je interesse in bepaalde planten? Bijv: Kalanchoe’s, Bromelia’s, Orchideeën? Ben je bereid zelf potjes & geschikte potgrond te regelen? Soms komen de planten in perfecte staat binnen, soms hebben ze écht even wat liefde & aandacht & juiste verzorging nodig. 

Voordeel: je mag de plantjes uiteraard zelf adopteren als je dat wilt, maar je mag ze ook weggeven aan vrienden, familie, kennissen, buurtcentra, scholen etc. Je mag ze ook verkopen (voor een klein bedrag of vrijwillige bijdrage). Doel is om de planten weer een tweede kans te geven. 

Hoe gaat dit in zijn werk? Ik haal elke woensdag & zondag kamerplanten op in de Zaanstreek. Als er een overschot aan bijv. Kalanchoe’s, Bromelia’s, Orchideeën, tussenzit, kom ik die evt naar jou toe brengen, uiteraard in overleg. Vervolgens laat jij jouw groene vingers the magic work doen! 🌿💚♻️

Hoe meld je je aan? Stuur een mailtje naar plantenasielzaanstad@gmail.com, app me op 06-83000786 of stuur een priveberichtje naar de Facebook pagina van Plantenasiel Zaanstad